Prosessi­teollisuus

Energiatehokas HVAC-ratkaisu prosessiteollisuuteen

Yli 20 vuoden kokemus prosessiteollisuuden ilmanvaihtoratkaisujen suunnittelusta, valmistuttamisesta ja käyttöönotosta sekä ulkomailla että Suomessa on tuonut meille sekä näkemystä että kokemusta energiatehokkaan ilmanvaihdon toteutuksesta.

Climapro on kehittänyt oman, modulaarisen HVAC-yksikön, jolla pystytään räätälöimään kullekin tehtaalle tarvittava kapasiteetti. Yksikkö hoitaa prosessien, kone- ja sähkökeskusten ja muiden tilojen ilmanvaihdon. Näiden lisäksi sama yksikkö hoitaa lämmityksen, viilennyksen sekä lämmön talteenoton ja sen edelleen kierrätyksen. Järjestelmä suunnitellaan siten, että se pystytään liittämään suoraan tehtaan prosessi- ja kiinteistöautomaatiojärjestelmään.

Erinomaisen energiatehokkuuden lisäksi huolto ja ylläpito yksinkertaistuvat, kun järjestelmä koostuu eri toimittajien laitteiden asemesta yksiköistä, joissa kaikissa on samat komponentit. Huoltoon liittyvien varakomponenttien varastointi yksinkertaistuu ja yksikön huollon opettelu on nopeaa. Koulutamme tehtaan kunnossapidon ammattilaiset käyttämään järjestelmää ja voimme myös tehdä jatkuvan ylläpitosopimuksen asiakkaan kanssa. Edellä mainitut asiat pienentävät myös elinkaarikustannuksia pidemmällä aikavälillä.

Ilmanvaihdon kanavat

Toimitukseen voidaan liittää myös ilmanvaihtokanavien suunnittelu, valmistus ja asennus. Pitkä käytännön osaamisemme lvi-projekteista ja oma ohutlevyvalmistuksemme takaavat räätälöidyt, oikein mitoitetut, valmistetut ja asennetut ilmanvaihtokanavat. Voimme myös tehdä vanhan kanaviston saneeraussuunnitelman ja toteuttaa projektin suunnittelusta asennukseen asti.

Isot projektit toteutamme yhteistyössä yhteistyökumppaneiden kanssa. Meillä kokemusta ja ammattitaitoa koordinoida mittavia projekteja, joita on toteuttamassa iso määrä eri toimijoita.

Asiakkaan tarpeen mukainen ja innovatiivinen ratkaisu

Moni tehdas etsii nyt uutta ratkaisua ilmanvaihtoon. Ilmanvaihtoon on olemassa paljon valmiita tuotteita, joiden yhdistäminen energiatehokkaaksi ratkaisuksi on haasteellista. Climapron ratkaisussa ei tarvitse sovittaa olemassa olevaa tuotetta tehtaan tarpeisiin, vaan suunnittelemme ja rakennamme ratkaisun, joka on optimoitu tehtaanne tarpeisiin.